Categorii

Urmareste comanda Urgent Cargus

Beneficiile oferite pielii de morcovi

Beneficiile oferite pielii de morcovi

Legumele sunt intotdeauna benefice pentru piele si par. Morcovul, in special, este cunoscut pentru aportul adus ochilor nostri, dar exista si alte beneficii mai putin cunoscute.  

Avand un continut bogat de vitamine (A, C, E) si saruri minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu), morcovul este utilizat in tratamentul dermatitelor, eczmelor, psoriazisului, ridurilor si a pielii uscate si revitalizeaza principalele tesuturi ale pielii. S-a demonstrat si efectul benefic al morcovului asupra circulatiei sangvine si suportul in tensiunea musculara. Se considera la fel de util si pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a neurasteniei.

In cosmetica cel mai des folosit se remarca a fi extractul uleios de morcov. Acesta de cele mai multe ori este un ulei de culoare aurie bogat in carotenoide cunoscute pentru beneficiile extraordinare asupra pielii si de calmare a accesteia. 

Carotenoidele sunt un tip de antioxidanti usor de asimilat si sunt prezente in diferite varietati de fructe si legume, dar din belsug in morcovi. Antioxidantii protejeaza celulele umane de deteriorarea adusa de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt produsi de o multitudine de factori poluanti din mediu, inclusiv de razele UV. 

Fara ca actiunea lor sa fie combatuta de catre antioxidanti, radicalii liberi pot deteriora structura si functiile membranei celulare, ceea ce duce la imbatranire prematura, cancer de piele si o serie de alte boli degenerative. S-a demonstrat stiintific capacitatea carotenoidelor de a bloca dezvoltarea diferitelor tipuri de celule canceroase in organism. In compozitia morcovilor au fost identificate peste 600 de carotenoide, ceea ce ii face o sursa abundenta de antioxidanti.

Uleiul de morcovi, ca derivat ar extractului de morcovi, este cea mai bogata si concentrata sursa de carotenoide. Suplimentar carotenoidelor, in uleiul de morcovi sunt prezenti si alti antioxidanti, cum ar fi tocoferolul (vitamina E). In conformitate cu rezultatele unor cercetari stiintifice, aplicarea vitaminei E pe piele poate reduce efectele nocive ale razelor ultraviolete, poate stimula imunitatea pielii si vindeca arsurile solare

Din aceste motive, produsele de protectie solara pe baza de ulei de morcovi scad riscul dezvoltarii cancerului de piele si contracareaza efectele foto-imbatranirii, mult mai bine decat o fac produsele cosmetice simple.

Betacarotenul, un derivate al vitaminei A, prezent in morcovi, este un antioxidant crucial pentru dezvoltarea tesuturilor din organism. Acesti antioxidanti au ca rol incetinirea procesului de imbatranire si prevenirea altor problem create de radicalii liberi cum ar fi dermatite, riduri, eczeme. 

Carentele de vitamin A in organism duc la o piele uscata, aspra, formarea prematura a ridurilor, acneei. Dar pe de alta parte un consum exagerat de vitamina A poate duce la colorarea temporara a pielii in galben, neavand totusi si alte efecte negative. In acest caz se recomanda reducerea aportului zilnic.

Produsele de protectie solara cu continut natural de ulei de morcov ajuta la obtinerea unui bronz uniform si o mai buna protectie a pielii impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete.

Aplicate zilnic, pe termen lung, produsele cosmetice pe baza de extract de morcovi, au ca efect o piele stralucitoare, luminoasa, tratand afectiunile darmatologice, si prevenind imbatranirea premature a pielii si aparatia depigmentarii.

Un alt beneficiu remarcat il are extractul uleios natural de morcov asupra vindecarii cicatricilor, sporind regenerarea celurara si favorizand vindecarea ranilor.

Produsele cosmetice ce au in componenta lor ulei de morcovi ajuta la tratarea si prevenirea acneei. Este foarte dificil sa descoperim si sa mentinem nivelul optim de hidratare al pielii. Daca aplicam prea des produse necorespunzatoare tipului nostru de ten, putem risca sa avem fata permanent uleioasa si lucioasa.

In schimb, daca nu aplicam creme si lotiuni hidratante pentru piele, riscam ca aceasta sa devina uscata si sa isi piarda elasticitatea. Atunci uleiul de morcovi ajuta la eliminarea lichidului in exces din tesutul facial, lasand pielea la nivelul optim de hidratare. Astfel se pot indeparta secretiile ce apar in exces si care pot fi toxice, dar si cele care ar putea da nastere sau ar putea amplifica problemele legate de acnee.

Un alt beneficiu important al uleiului de morcov este acela de conditionare si hranire a pielii capului, oferind un flux mai bun de sange si o piele sanatoasa. Datorita substatelor nutritive esentiale continute de uleiul de morcov, ce sunt necesare cresterii parului, acesta este o componenta foarte importanta in multe produse de ingrijire a parului. Utilizandu-l prin masaj circular la nivelul scalpului, uleiul penetreaza radacinile foliculilor de par, oferindu-le vitamine si minerale. Acest proces consolideaza mai bine radacinile firelor pe par oferind in timp un par puternic si sanatos.

Raspundeti

*
**Nepublicat
*Url http://
*